Margitte Schoof Makelaardij o.g. - Amersfoort
Vorige | Volgende

De Rode Leeuw 11 A AMERSFOORT

Vraagprijs € 1.250.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Boerderij "SNEUL". De Rode Leeuw 11a te Amersfoort

Deze werkelijk fantastische monumentale woonwerkboerderij is in 2008 geheel gerestaureerd met behoud van (bijna) alle oorspronkelijke kenmerken en indelingen.
De woonwerkboerderij ligt op een perceel grond van 3.516 m² in de wijk Nieuwland. In het voorhuis wordt thans gewoond; het achterhuis, de stal is opgedeeld in diverse ruimten en zijn momenteel in gebruik als kantoor, werkplaats , atelier- en expositieruimte. De boerderij heeft daardoor ook mogelijkheden als praktijkruimte of andere maatschappelijke of gemengde doeleinden. Rondom de boerderij ligt een fraai aangelegde tuin met diverse terrassen en ruime parkeergelegenheid. Op het grondstuk zijn ook twee fraaie, authentieke beplankte hooibergen geplaatst.
Eén daarvan (30m2) wordt gebruikt als volledig geoutilleerde behandelruimte. De andere (45m2) is ingericht als werkplaats, maar kan bijvoorbeeld ook dienen als garage voor drie personenwagens. Op het terrein zelf zijn 15 parkeerplaatsen.
Historie
Boerderij Sneul werd in 1891 ontworpen door de Amersfoortse architect Herman Kroes. Hij heeft de kenmerken van het hallehuis voortgezet. De hoeve staat op een terp, vlak bij de plaats waar de middeleeuwse voorganger Snodele stond. Deze was gedeeltelijk bezit van de Malen op het Hoogland en wordt in een stuk van 1293 reeds genoemd. Sneul is een van de weinige authentieke gebouwen in Nieuwland en is in 2003 op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst.


Indeling:
Wonen
Het woongedeelte heeft een eigen ingang aan de oostzijde. Vanuit deze hal komt u in de woonkamer (33m²), in een werk- annex bibliotheekruimte (14m²), een toilet, de kelder en het atelier Vanuit de woonkamer komt u in de slaapkamer (12,6m²) met aangrenzend de badkamer (10,5m²) met ligbad, stoomdouche en toilet. Via een andere deur komt u in de voormalige stal, die is opgedeeld in verschillende vertrekken: In het midden een gaanderij waaraan de sfeervolle luxe woon/eetkeuken van 26m² ligt, voorzien van diverse apparatuur met veel bergruimte en de ruime bijkeuken (9,4m²) De trap in de gaanderij leidt naar de verdieping van het voorhuis met 2 slaapkamers, twee badkamers met douche en toilet en een vliering, Via dezelfde trap komt u ook bij de drie originele bedsteden, die zich boven de keuken bevinden
Werken
Alle werkruimten liggen in de oude stal, die in oude staat is hersteld inclusief de hilt (het afdak boven de koeien) aan beide zijden. De ruimtes zijn zowel vanuit de gaanderij als via enkele buitendeuren te bereiken. Atelier-1 van 35m² en het kantoor van 24,1m² grenzen aan de gaanderij en hebben elk een eigen entree aan de oostzijde.
De Deel van 82,5 m², heeft een deur aan de westzijde (en de grote staldeuren) en een eigen keuken met diverse apparatuur Tussen de gaanderij en de Deel is een sluis met twee toiletten.
Aan de oostzijde naast de Deel is een entree met eigen buitendeur en aangrenzend een werkplaats van 13 m². Via de trap bereikt u boven twee grote ruimtes: de hobbykamer (44m²) en het fraaie atelier-2 van 47m².

Bijzonderheden
Schitterend wonen en werken met vele doeleinden.
Fraaie aangelegde tuin met diverse terrassen en 15 eigen parkeerplaatsen
Grond is in eeuwigdurende erfpacht uitgegeven, erfpacht is afgekocht!
Buitengevel wordt binnenkort opnieuw gevoegd.
Alle werkruimten kunnen ook als woonruimte gebruikt worden; Kortom een multifunctionele woon-werkboerderij!

Algemeen
Vraagprijs : € 1.250.000,-- k.k.
Aanvaarding : in overleg
Bouwjaar : 1891/2007
Woonoppervlakte : 227 m²
Oppervlakte werkgedeelte : 406 m²
Inhoud : 2381 m³
Perceeloppervlakte : 3.516 m²
Bouwjaar C.V. : 2007 en 2011
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Bedrijfsruimte met woonhuis
Bouwtype
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
406 m²

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amersfoort
Sectie
O
Perceel
7412
Oppervlakte
3516 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart De Rode Leeuw 11 A AMERSFOORT

naar De Rode Leeuw 11 A AMERSFOORT
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object