Als Amersfoortse Makelaar zijn wij trots op onze mooie stad!

Amersfoort: “De beste stad om te wonen en werken”. Dit is de uitkomst van een onderzoek door Elsevier in juni 2015. “Want of je nu op zoek bent naar een levendig centrum of een veilige buitenwijk, in Amersfoort vind je het allemaal.’

Waarom Amersfoort?

  • Centraal in Nederland
  • Een uniek en middeleeuws stadshart
  • Groene omgeving
  • Gezellig uitgaan en shoppen

En Amersfoort staat in de top vijf van steden met de grootste banenontwikkelingen in de afgelopen jaren.

Amersfoort is precies in het midden van het land gelegen en onder andere door deze centrale ligging een zeer geliefde woonomgeving. Door uitbreiding met nieuwe stadswijken van allure zoals Kattenbroek, Nieuwland en Vathorst aan de noordkant, voorziet de stad in de grote behoefte aan woningen. Ook in en om het centrum wordt er gebouwd. Het Eemkwartier, Gildekwartier en op meerdere plaatsen op de Nederberg zijn daar goede voorbeelden van. Na Vathorst zijn er weinig directe uitbreidingsmogelijkheden meer.

De binnenstad bezit een sterk middeleeuws karakter met grachten. Amersfoort herbergt een schat aan monumenten, musea, stadspoorten, muurhuizen en vele pittoreske details. Maar liefst 650 monumenten in de hele stad, waarvan een groot aantal in de stadskern. Amersfoort wordt dan ook het hele jaar door veel bezocht door toeristen.

Op zoek naar een woning in regio Amersfoort? Ontdek de regio zelf! Stap op de fiets, maak een rondvaart, huur een Lelijke Eend of vaar met een sloep over de Eem. Bekijk woningen van binnen en van buiten. Bezoek scholen en opvang of kom gezellig langs bij één van de evenementen.

Laat u inspireren op woneninregioamersfoort.nl.