Amersfoort is een stad met veel diversiteit.

De mooie binnenstad van Amersfoort zit vol met verhalen. Oude muren en poorten die jarenlange geschiedenis hebben gezien, nieuwe winkels die er tussen zijn geplaats, winkels die uitbouwen en winkels die failliet gaan, grachten en drie grote pleinen, van monumentale woningen tot studentenhuizen. Niets voor niks is Amersfoort tot tweede beste stad uitgeroepen. In Amersfoort voel je je gelijk thuis. Is het niet in deze ene wijk? Dan wel in die andere.

Een paar wijken uitgelicht:

  • Vathorst: bij het bouwen is het thema een wereld van verschil vastgelegd. Het is een stadsdeel met een eigen identiteit met afwisseling van stedelijk en landelijk gebied. Genoeg reden om een huis in Amersfoort Vathorst te kopen.
  • Soesterkwartier: een echte volkswijk met veel diversiteit aan huizen en bewoners. Een stadsdeel voor een echt mensen mens. Genoeg reden om een huis in Soesterkwartier te kopen
  • Nieuwland: een kindvriendelijke wijk met genoeg voorzieningen. Nieuwland is een wat nieuwere wijk met daarom veel nieuwbouw. Genoeg redenen om een huis in Nieuwland te kopen.

Amersfoort is de laatste tijd erg in trek

De redenen zijn divers. Werk en wonen kan meestal allebei in Amersfoort, het is ideaal te bereiken en ligt aardig in het midden van het land. Amersfoort ligt erg centraal! De sfeer in Amersfoort is goed, “een groot dorp” zeggen de inwoners ook wel.

Wij zijn uw makelaar in Amersfoort! Bent u opzoek naar uw droomhuis of wilt u uw oude huis graag verkopen, wij nemen graag contact met u op! Tot ziens bij Schoofmakelaardij.