Wilt u weten wat er komt kijken bij het kopen van een huis? Bent u op zoek naar de ideale woning? Dan is het raadzaam om weloverwogen op zoek te gaan met uw aankoopmakelaar. Voordat er daadwerkelijk een aankoop kan worden gedaan moeten er nog veel zaken geregeld worden. Het is te adviseren om vooraf voldoende informatie in te winnen. Het is van belang om na te denken over uw woonwensen. Weet u bijvoorbeeld al in welk type woning u wilt gaan wonen? In welke plaats en woonwijk(en) wilt u zich gaan huisvesten? Er zal uitgezocht mogen worden welke hypotheek er afgesloten kan worden. Als dit duidelijk is kan er gerichter gezocht worden in een bepaalde prijscategorie. Daarna is de tijd rijp om daadwerkelijk op huizenjacht te gaan. Er kan online gezocht worden en woningen kunnen bezichtigd gaan worden. Het is raadzaam om een bouwkundige keuring op te nemen in uw voorwaarden bij het bieden. Bij acceptatie van het bod kan er vaak op korte termijn al een koopcontract getekend worden. Hierna zal de door kopers gekozen notaris de levering voorbereiden en kan de eindinspectie en sleuteloverdracht van het huis worden ingepland.

 

Margitte Schoof Makelaardij

 

Bij Margitte Schoof Makelaardij o.z. BV weten we precies wat er moet gebeuren om de ideale koopwoning te vinden. Wij werken met aankoopmakelaars die u tijdens het gehele aankoopproces zullen begeleiden. Dit begint met de eerste verkenning en eindigt met de eindinspectie en feitelijke sleuteloverdracht van uw (toekomstige) woning. Er zal eerst een persoonlijk aankoopgesprek plaatsvinden. Tijdens dit overleg bespreken wij graag wat uw woonwensen zijn en leren wij u kennen. We horen graag van u welke woonwijk(en) in welke plaats(en) de voorkeur heeft. Daarnaast horen we graag wat uw budget is. Vervolgens dragen we er zorg voor dat uw gegevens worden ingevoerd in het NVM-uitwisselingssysteem. Dit systeem is gemaakt om het zoeken naar een woning eenvoudiger te maken. Alle woningen die in de verkoop staan worden in dit uitwisselingssysteem getoond. U ontvangt spoedig na aanmelding van een woning een e-mail ter kennisname, zo bent u er het snelste bij. De woningen die u per e-mail ontvangt sluiten uiteraard aan bij uw woonwensen. Vaak zijn wij al op de hoogte van verkoopwoningen voordat ze op de markt bekend zijn en kunnen u informeren over vertrouwelijk aangemelde objecten.

 

Makelaar Amersfoort

 

Margitte Schoof Makelaardij o.z. BV is een betrouwbare makelaar in Amersfoort. Als u interesse in een woning heeft kunnen wij een afspraak voor een bezichtiging maken. Wij begeleiden u graag op de best mogelijke manier. Er wordt begeleiding geboden op het gebied van bouwkundige aspecten, milieuaspecten, omgevingsfactoren en het financiële onderdeel. Daarnaast wordt er gekeken naar juridische aspecten en bestemmingsplannen. Onderhandelen over een woning vereist specialisme. Wij nemen dit graag voor u uit handen om tot goede aankoopvoorwaarden te komen. Er wordt nauwkeurig naar de koopakte en aanvullende verkoopdocumenten gekeken en we zorgen voor een uitstekende afwikkeling van de eigendomsoverdracht bij de notaris. Voorafgaande aan de overdracht zullen we de woning goed met u inspecteren. De nota van afrekening en de akte van levering controleren wij zorgvuldig. We zijn aanwezig bij de eindinspectie en overdracht en blijven hierna ook beschikbaar voor eventuele vragen en bemiddeling. Zoekt u een makelaar in Amersfoort? Bent u op zoek naar een goed makelaarskantoor om een woning aan te kopen? Aarzel dan niet en neem contact met ons kantoor op.