Wanneer u een woning wilt laten taxeren staat Margitte Schoof Makelaardij voor u klaar. Als u van plan bent een woning te kopen heeft de hypotheekverstrekker voor de financiering de huidige marktwaarde van de woning nodig. Het bepalen van die waarde wordt taxeren genoemd. U kunt een woning ook laten taxeren wanneer u deze wilt verkopen, of voor het realiseren van een verbouwing, hypotheekrente wijziging, of bij echtscheiding. Dit wordt door een onafhankelijk expert uitgevoerd, welke in de meeste gevallen een makelaar is. Hoeveel de woning waard is, hangt af van verschillende aspecten. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van de plaats waarin de woning gelegen is, in welke buurt, in welke staat de woning verkeert, het onderhoud/afwerkingsniveau, de woonoppervlakte etc.

Is het verplicht om een woning te laten taxeren?

Bij het kopen van een woning is in de meeste gevallen, indien er een hypotheek benodigd is, een taxatie verplicht. Een uitzondering hierop is als het gaat om een nieuwbouwwoning. De hypotheekverstrekker kan nog wel een taxatierapport opvragen als de oplevertermijn langer op zich laat wachten (bijvoorbeeld langer dan een jaar). De huizenmarkt is een dynamische markt waarin prijzen stijgen en dalen, en dus de waarde niet hetzelfde blijft na verloop van tijd.

In sommige gevallen kan er een zogenaamde desktop taxatie worden aangeleverd. Dat is een modelmatige waardebepaling die goedgekeurd wordt door een taxateur. De taxateur ziet hierbij de woning niet. De kosten hiervan liggen aanzienlijk lager dan die van een taxatie. Vraag bij je adviseur naar de mogelijkheden. 

Waarom laten taxeren door Margitte Schoof Makelaardij?

Wij staan als gecertificeerd taxateur geregistreerd bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Daarnaast zijn we lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en aangesloten bij diverse gevalideerde instanties zoals het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en Taxateurs Unie. Wij zijn zeer goed bekend met de woningmarkt in de regio. U ontvangt van ons altijd een gevalideerd taxatierapport dat gemaakt is voor het beoogde doel en wordt geaccepteerd door alle hypotheekverstrekkers.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u uw woning laten taxeren of heeft u interesse in één van onze andere diensten (aankoop-/verkoopbemiddeling)? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar en komen graag bij u langs.